Oranjefeest Beemte Broekland 2013 

 
Inmiddels ligt het al weer achter ons; het Oranjefeest in Beemte Broekland. En we kunnen terugkijken op een zeer geslaagde editie van dit jaarlijkse feest.
 
De opbouwploegIn de week voorafgaande aan het feest werd er hard gewerkt om alles gereed te maken voor het weekend. De gezellige groep vrijwilligers liet merken er zin in te hebben en had de vaart er goed in. Een ‘klein beetje’ regen op woensdag kon niet belemmeren dat hekken, podium, fietsenrek en alle verlichting op tijd klaar waren. De biertjes na afloop van de avonden waren dan ook meer dan verdiend. De opbouwweek werd afgesloten met de gezellige donderdagavond, waarbij uiteraard ook de vrijwilligers van de opbouw en de commissies uitgenodigd waren.

De seniorenmiddagOp vrijdagmiddag 9 augustus was de aftrap van het feestweekend met de seniorenmiddag. Traditiegetrouw werd eerst het volkslied uit volle borst meegezonden.  ‘Mr. Diamand’ zorgde voor het entertainment. Op de muziek  van ‘The Luana Hawaiians’ werd meegezongen en gedanst. We kunnen terugkijken op een goed bezochte en zeer gezellige middag.

Het Hokersbal op vrijdagavond startte om 20.00 uur. De ‘JPR Strinxband’ en ‘Old Ni-js’ zorgden voor een gezellige sfeer in de tent.

Op zaterdag 10 augustus stond het ontbijt weer klaar voor leden en deelnemers van de optocht. Ook dit jaar heeft de ontbijtcommissie weer goed gezorgd voor de innerlijke mens, en iedereen kon met een goed gevulde maag de wagens op. De optocht reed dit jaar een route door Beemte Broekland en gelukkig was het weer ons goed gezind; het bleef droog.  De professionele jury koos dit jaar Beemterweg/Kraaijagersweg  als makers van de mooiste wagen. De wagen had als titel “Hand op de knip”. Na afloop konden de kinderen weer hun snoeppakketten ophalen en we hopen dat ze hebben gesmaakt.
De optochtKinderspelenOok ’s middags tijdens de kinderspelen was het droog en de kinderen hebben zich goed vermaakt terwijl zij als  baronnen/baronessen, prinsen en prinsessen etc. streden om de eerste prijs van hun groep. De Commissie Kinderspelen heeft er weer alles aan gedaan om de kinderen een gezellige en sportieve middag te bieden, en dat is goed gelukt! Aansluitend was er een ballonnenwedstrijd. Alle ballonnen vlogen mooi de lucht in, we hebben er slechts een de boom in zien gaan.   We zijn benieuwd wiens ballon het  verst is gekomen.
Schep ‘m erin 
’s Middags werd er weer door de mannen gestreden op de minikraan op het onderdeel “Schep ‘m erin”. Het bleek moeilijk te zijn om de bal op de buizen te krijgen. Dit jaar verliet Jeroen Buitenhuis als winnaar het strijdtoneel, maar hoe kan het ook anders als je beter bekend staat als `Mol`.

Op zaterdagavond zat de sfeer er goed in. Onder het genot van een drankje werd er gezongen en gedanst op de klanken van de band `Sesam Sensation´.  

De zondagmiddag vond de zeskamp weer plaats. De Commissie Volksspelen wist weer Zeskampnieuwe en uitdagende spellen te presenteren. Dit jaar was het tot het einde spannend. Het team van ‘De Moatjes 1’ wist dit jaar verrassend te winnen en dat werd uitgebreid gevierd in de tent. ‘DJ Levy’ heeft dit feest muzikaal weten te ondersteunen.

Wat vaak wordt vergeten is de afbouw. Gelukkig heeft een groep trouwe vrijwilligers hier wel aan gedacht en was maandagavond het hele terrein weer op orde.

We kijken terug op een zeer geslaagd en gezellig Oranjefeest 2013. Het Bestuur dankt alle vrijwilligers, zonder hen was het absoluut niet mogelijk geweest. En uiteraard danken we ook alle bezoekers die voor memorabel weekend hebben gezorgd!

Het bestuur van de OVBB.